söndag 12 februari 2012

Caremas fejkblogg ska tysta ner vårdskandaler


Jag upptäckte nyligen Caremas egen blogg Carema care - dokument inifrån. Nu sitter alltså en bloggare som får skattemedel för att lägga upp alla positiva artiklar om Carema. Det senaste inlägget hämtar de från unghögerns magasinet Neo. En mer opartisk källa får man leta efter.

För er som missat hur kreativa Carema care är med skattebetalarnas pengar följer här en resumé:

SVT:s rapport gjorde i december förra året rent hus med förnekandet av att Carema care och moderaterna inte har några kopplingar. Rapport visade att det finns starka kopplingar mellan moderaterna och Carema care.

Efter de många skandalerna i Caremas boenden i Stockholms stad (Koppargården etc, etc) köpte kommunledningen mediahanteringstjänster av den moderatanknutna PR-byrån Kreab&Gavin Anderson.

Det handlade om flera miljoner i skattemedel som gick åt för att låta Stockholms stad putsa Caremas anseende inom äldreomsorgen efter höstens alla skandaler.

Miljoner som kunde ha gått till att förbättra den låga personaltäten inom caremas boenden och ökat kvaliteten för de äldra och sjuka.

Vad Stockholms stads politiker använde skattekronorna till istället var enligt en faktura: träning med kamera, framtagande av budskap, planering av anhörigmöte och rådgivning kring mediehantering. Den fakturan hamnade på 155.625 kronor.

Den som för Stockholms stad beställde PR-rådgivningen från Kreab var Stockholmsmoderaternas förre kanslichef, Staffan Ingvarsson, i dag tillförordnad stadsdirektör.

Stockholmsmoderaternas förre kanslichef, Staffan Ingvarsson beställde rådgivningen från sin gamle partikollega, Bengt Ludvigsson, numera Sverigechef på Kreab och tidigare stabschef för moderaterna.

Kreab, som 2009 gick ihop med byrån Gavin Anderson, har en lång historik av samarbete med moderaterna. Bland delägarna och i ledningen för Kreab sitter i dag en lång rad före detta tongivande män med moderat bakgrund.

DN visar också på att pr-byrån Brunswick har anlitats av Carema. En som jobbar för båda är Henry Stenson som är ordförande för moderaterna i Stockholms stad.


SVT:Skattebetalarna fick städa efter Carema

DN: Moderat anges PR-jobba för Carema

Svd: PR-byråer ska inte användas för att lösa vårdskandaler

2 kommentarer:

  1. Tyvärr publicerar dom inga kommentarer. Även Caremas PR-nissar på "CaremaCares facebookssida" ägnar sig åt censur: Följande kommentar togs omedelbart bort på deras logg,

    "När man säljer sina tjänster så är man nödd och tvungen att gå sin uppdragsgivares ärende. Samma sak gäller webbmastern/moderatorn på denna logg.

    Saxat ur en blogg i Cyberworld igår 1/2 2012:

    ""Vår samtid roar mig ibland. Nu närmast har jag roats av Carema Cares Facebook-sida. Det finns antagligen inget företag i Sverige som är så hatat som Carema, där skandal staplas på skandal och den ena läckta historien är vidrigare än den andra. Ändå kände de sig av vår samtid manade att skapa en Facebook-sida.

    86 personer har gillat Carema Cares sida. Jag skulle tippa på att åtminstone 20 har gjort det ironiskt, 15 för att det inte finns någonting som är mer punk just nu än att gilla Carema, 10 för att de har en rönnbärsklase som profilbild och resten för att de är dementa pensionärer som Carema med hot om våld tvingat skapa en profil enkom för att få upp antalet likes.

    Carema är tydliga med att:

    “Vi välkomnar diskussioner och tyckanden och hoppas att många vill delta i att kommentera.”

    men att:

    “Nidbilder, okvädningsord, personangrepp och dylik aktivitet kommer att tas bort.”

    Vilket är förklaringen till att det mest är Carema som för en diskussion med sig själv (även den kraftigt censurerad).""

    SvaraRadera
  2. Det jag hittade om Carema på Facebook var extremt tomt.

    Jag kommer nog inte klicka på "gilla"-knappen hur frestande det än kan vara att få mot strömmen ibland

    SvaraRadera