söndag 12 februari 2012

Östermalm vill bryta med Carema care


Välbesuttna människor som röker cigarr, dricker konjak och som mest är upptagna med att byta fondförvaltare är väl den vanliga bilden av stadsdelen Östermalm.

Nu har något inträffat som spräcker den bilden. Östermalm vill bryta med Carema kunde man läsa som krigsrubriker i DN. Nu kunde man tro att det handlade om den moderata kommunledningen på Östermalm som kastat konjaksglaset och funnit ett korn av empati för de stackars människor som blivit utsatta för Caremas vanvård.

Det handlar om oppositionen på Östermalm (...lätt förvånad över dess existens...)i form av miljöpartiet. Mp vill bryta med Carema som driver äldreboendet Linnnégården.
– Carema har misslyckats med Linnégården. För de boendes skull är det inte rimligt att ta fler risker, säger Stefan Nilsson (MP), vice ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

Jag önskar verkligen Stefan Nilsson lycka till, då moderaterna har runt 50 procent på Östermalm lär det inte bli lätt.

Linnégården gjorde sig känt för att en hållit en man fastbunden i sängen. Detta uppdagades i januari och vid den senare inspektionen som gjordes av förvaltningen uppdagades flera brister bl a annat i ledningen.

Carema löste det med att verksamhetschefen fick sluta med omedelbar verkan den 27 januari. För en gång skull fick inte de på golvet ta skulden på ett Carema-boende, i det närmaste unikt.

DN: Östermalm vill bryta med carema

DN: Äldre man bands fast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar